UPDATE Federaţia Rusă va transporta toate victimele şi trupurile neînsufleţite la Chişinău. Cadavrele ar putea fi aduse mâine cu un avion special

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile ruse au început a elibera acte de deces şi de repatriere rudelor persoanelor decedate în catastrofa din regiunea Moscova. Irina Gâscă, şefa Serviciului de presă de la Ministerul Transporturilor, a declarat că avionul pus la dispoziţie de autorităţile ruse va ajunge, cel mai probabil, mâine la Chişinău.

Potrivit Consulatului nostru la Moscova, vor fi aduşi în sicrie trei femei tinere, cu vârste cuprinse între 23 şi 36 de ani, şi trei bărbaţi de peste 40 de ani.

Ministrul de Externe Natalia Gheman a anunţat că partea rusă s-a angajat să aducă acasă pe calea aerului toate victimele, inclusiv trupurile neînsufleţite. Totodată, autorităţile de la Moscova au spus că vor asigura acomodarea gratuită a rudelor peroanelor rănite în apropierea spitalelor.

Astăzi, 24 de moldoveni erau internaţi în spitalele din capitala Rusiei şi regiunea Moscova, dintre care 14 sunt în stare gravă şi foarte gravă, a spus ministrul regional al Sănătăţii, Nina Suslov. Aceasta a mai susţinut că în total de îngrijiri medicale au avut nevoie 55 de călători, doar doi sunt din regiunea Moscova, ei fiind trataţi în condiţii de ambulator, restul fiind cetăţeni moldoveni.

Mulţumiri pentru salvatorii ruşi

Premierul Iurile Leancă şi preşedintele Parlamentului Igor Corman au mulţumit salvatorilor din Federaţia Rusă pentru reacţia promtă şi omenească în cazul accidentului tragic produs marţi, la amiază, în regiunea Moscova.

„Conform legislaţiei ruse, pasagerii sunt asiguraţi de către transportatori. Iată acele despăgubiri care vor fi achitate familiilor care şi-au pierdut apropiaţii vin în mod special din aceste asigurări. Trebuie să vedem cum reglementăm noi la nivel de lege, dar şi la nivel practic, asemenea situaţii. Cred ca este un exemplu bun, pe care trebuie să-l preluăm“, a declarat şeful Guverului.

Famiile pasagerilor care au murit în accidentul feroviar de lângă Moscova vor primi despăgubiri în valoare de 2 milioane de ruble ruseşti (circa 42.300 de euro) prin companiile de asigurări, a anunţat vicepremierul rus Olga Golodeţ.

Consulatul Republicii Moldova la Moscova a anunţat lista persoanelor decedate:

1. Diana Potlog (anul naşterii: 1990), din Buzduganii de Jos, raionul Ungheni;

2. Tatiana Dascoveţ (anul naşterii: 1978)

3. Irina Cremleac (anul naşterii: 1986)

4. Veaceslav Cvasivca (anul naşterii: 1961)

5. Petru Gridiniuc (anul naşterii: 1968)

Cel de-al şaselea moldovean decedat în accident nu a fost identificat.

Peste 500 de oameni şi circa 200 de unităţi tehnice, inclusiv elicoptere, au participat la operaţiunea de salvare. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru încălcarea regulilor siguranţei circulaţiei feroviare. Anchetatorii ruşi examinează trei versiuni: starea proastă a trenului marfar sau a liniilor de cale ferată şi factorul uman. S-a vehiculat deja că s-ar fi rupt rampa laterală a platformei ori că ar fi crăpat o şină. 

Reconstituire video Life News

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite