Deputat rus: Federaţia Rusă are pârghii economice şi politice ca să forţeze  Republica Moldova să nu interzică simbolurile sovietice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputat rus ameninţă Republica Moldova
Deputat rus ameninţă Republica Moldova

Federaţia Rusă ar trebui să reacţioneze dur la propunerea unui consilier municipal de a interzice simbolica sovietică în Chişinău şi de a declara ziua de 9 mai, zi de doliu“, a declarat Ilia Drozdov, membrul Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri cu CSI.

„Cei care înaintează asemenea propuneri uită că noi am fost cândva o singură ţară şi împreună am ieşit învingători din cel mai straşnic război. Încercând să se închine în faţa Occidentului, aceştia trădează istoria. Nu exclud că buneii unora dintre cei care vin cu asemenea propuneri au luptat de partea armatei româneşti de ocupaţie, deci de partea lui Hitler. Cred că Federaţia Rusă, Ministerului de Externe de la Moscova trebuie să reacţioneze dur. Avem şi pârghiile economice şi cele politice“, a spus Drozdov, citat de rusnovosti.ru.

Amintim că luni, în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Chişinău, Gabriela Ciumac, şefa Direcţiei Relaţii Externe a Primăriei Capitalei a propus ca ca 9 mai să fie una de doliu ca în unele din oraşe din Ucraina, iar panglica „Sfântului Gheorghe“ purtată în această zi să fie interzisă pentru că nu ţine de valorile noastre naţionale.

Primarul Dorin Chirtoacă a apreciat-o pentru curaj. „Este firesc ca Ziua Victoriei să fie marcată în fiecare an, dar mă deranjează că Ziua Europei e fugărită cu o săptămână mai devreme,cu o săptămână mai târziu, de parcă ar fi o sărbătoare oarecare“, a menţionat edilul. El a promis că va semna o dispoziţie pentru ca, începând cu anul viitor, în PMAN să fie organizate manifestări dedicate Europei, iar cele legate de victoria Armatei Roşii – la Complexul „Eternitate“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite