Fadei Nagacevschi: Starea de urgenţă dezleagă mâinile Guvernului în demisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fadei Nagacevschi FOTO IPN
Fadei Nagacevschi FOTO IPN

Ministrul în exerciţiu al Justiţiei, Fadei Nagacevschi, dezminte declaraţiile liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, potrivit căruia una dintre şedinţele Guvernului ar fi avut loc la sediul PSRM. Nagacevschi califică această afirmaţie drept un fals şi spune că instituirea stării de urgenţă nu are nicio conotaţie politică, ci doar oferă pârghii suplimentare Guvernului în demisie în lupta cu pandemia, notează IPN.

Fadei Nagacevschi spune că membrii Guvernului nu s-au întâlnit niciodată cu reprezentanţii PSRM la sediul formaţiunii. Mai mult, potrivit ministrului în exerciţiu, instituirea stării de urgenţă a fost necesară pentru a oferi atribuţii suplimentare Guvernului în exerciţiu.

„La sediul PSRM, membrii Guvernului nu au avut întâlniri cu reprezentanţii PSRM. Starea de urgenţă a fost introdusă pentru lupta cu pandemia. Pentru că Guvernul nu are competenţe pentru a gestiona resursele statului în lupta cu pandemia. Starea de urgenţă ne dezleagă mâinile. Introducerea stării de urgenţă este o formă de acordare a încrederii pentru o perioadă scurtă unui Guvern în demisie”, a spus Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Mai mult, ministrul în exerciţiu consideră productivă şi binevenită practica întâlnirilor dintre membrii Guvernului şi preşedintele Parlamentului.

„Indicaţii Guvernului nu se dau. Noi funcţionăm conform separaţiei şi colaborării puterilor în stat. Ne întrunim o dată în săptămână pentru a discuta situaţia epidemiologică şi nu văd nicio problemă că ne întâlnim la Parlament cu preşedintele Greceanîi. Cred că şi alţi preşedinţi de Parlament acţionau la fel”, a mai spus Fadei Nagacevschi.

La data de 31 martie deputaţii PSRM şi cei ai platformei parlamentare Pentru Moldova au votat instituirea stării de urgenţă la nivel naţional până la data de 30 mai. Opoziţia a criticat decizia, calificând-o drept o acţiune cu tentă politică, în contextul în care, potrivit legii, pe perioada stării de urgenţă Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite