Fadei Nagacevschi, după ce preşedintelui Curţii Constituţionale i-a fost asigurată pază de stat: Sper ca reprezentanţii CCM să nu fie atraşi în jocuri politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fadei Nagacevschi gov.md
Fadei Nagacevschi gov.md

Ministrul interimar al Justiţiei, Fadei Nagacevschi, a comunicat că are mai multe întrebări în contextul anunţului că preşedintele Curţii Constituţionale, Domnica Manole, va beneficia de pază de stat, pe motiv că ar fi fost ameninţată după hotărârea din 15 aprilie, prin care CCM a admis posibilitatea dizolvării Parlamentului.

„Nu contest dreptul la pază de corp, dar argumentele comunicate public sunt neclare:

1. Pentru aviz s-au pronunţat 3 judecători. De ce se acordă pază doar Preşedintelui CC sau a fost totuşi acordată pază la toţi 3 judecători?

2. A fost înregistrat cazul privind alerta cu bombă la poliţie. Dacă da, când? Dacă nu, de ce?

3. Când a fost înaintat demersul de acordare a pazei de corp şi când a fost acordată paza de corp?

4. Care declaraţii ale politicienilor au fost tratate ca nepotrivite? Cine a decis să cenzureze declaraţiile politicienilor şi să le califice ca potrivite sau nepotrivite?

5. Care ameninţări prin intermediul reţelelor de socializare au fost tratate ca pericol? Aici întreb în condiţiile în care, spre exemplu MJ după ce participă la diverse emisiuni sau la şedinţele CC este atacat la greu prin intermediul reţelelor şi nu doar. Care sunt criteriile de evaluare a ameninţărilor ca fiind serioase?”, a scris Fadei Nagacevschi pe Facebook.

Ministrul a mai adăugat că speră că reprezentanţii CCM „să nu se lase atraşi în jocuri politice.” 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite