Fadei Nagacevschi, despre numirile de la CSM: Corporativism, nişte lucruri urâte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Superior al Magistraturii a numit în funcţii marţi, 28 iulie, unele persoane asupra căror planează suspiciuni de corupţie. Mai mult decât atât, numirile de la CSM se fac prin înţelegeri între membri, susţine ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi.

Fadei Nagacevschi susţine că a avertizat membrii CSM să nu promoveze în funcţii persoane compromise, notează IPN.

„Din start le-am transmis un mesaj, chiar mesajul care a fost solicitat de PAS (în cadrul acţiunii de protest în preajma CSM- n.r). Acelaşi mesaj l-am transmis, să fie atenţi ce promovează şi să nu promoveze oameni care sunt compromişi. Sunt convins că ceea ce s-a promovat astăzi, reieşind din masa de informaţii care au fost puse la dispoziţia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, era suficientă ca să nu promoveze asemenea persoane. Nu vreau să dau nume, dar unul dintre numele sonore este doamna Tamara Chişca-Doneva asupra căreia planează suspiciuni destul de serioase”, a menţionat ministrul în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Oficialul este de părerea că în cadrul CSM s-au format grupuri de interese care promovează persoane favorabile unor sau altor cercuri.

„Presupun că s-a sperat că e vacanţă, sfârşit de iulie şi nu va exista atenţie nici din partea politicienilor, nici din partea presei şi cumva se va trece pe sub masă istoria respectivă. Orice le-ai spune, înţelegerile se fac pe culoare, nu în cadrul şedinţelor. Membrii între ei se înţeleg: „Tu ai interes ca o persoană să fie promovată, eu am interes ca o altă persoană să fie promovată”. Ei se înţeleg, bat palma şi promovează acei membri faţă de care au interes”, a concluzionat Fadei Nagacevschi.

Pe de altă parte, fosta ministră a aceluiaşi minister, Olesea Stamate, afirmă că asupra membrilor CSM s-au făcut presiuni. Potrivit acesteia, pe numele unor rude ale membrilor CSM au fost intentate mai multe dosare penale, 

„Nu este vorba de corporativism. Am informaţia că (membrii CSM – n.r.) au fost supuşi presiunilor din partea reprezentanţilor Partidului Socialiştilor sau persoanelor apropiate Partidului Socialiştilor pentru a vota. Din păcate, ceea ce vedem noi acuma este revigorarea regimul Plahotniuc în persoana Partidului Socialiştilor”, a declarat Olesea Stamate

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite