Externele de la București salută crearea coaliției de guvernare pro-europene în Republica Moldova

Externele de la București salută crearea coaliției de guvernare pro-europene în Republica Moldova

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi

Ministerul Afacerilor Externe al României salută semnarea acordului de reconstituire a Alianţei pentru Integrare Europeană la Chișinău, anunță un comunicat difuzat în această seară de MAE de la București. Diplomația română este prima care a venit cu felicitări pentru noua coaliție dintre PLDM, PD și PL.

Ştiri pe aceeaşi temă

MAE îi felicită pe liderii PLDM, PDM şi PL „pentru decizia de a crea o construcţie politică menită să asigure continuarea parcursului european al Republicii Moldova".

Ministerul de Externe îşi exprimă speranţa că noua alianţă de guvernare din Republica Moldova va reuşi să obţină suportul parlamentar pentru alegerea șefului statului, premisă a creşterii stabilităţii politice interne. Totodată, MAE este încrezător în capacitatea viitorului guvern de acontinua reformele interne necesare pentru apropierea Republicii Moldova deUniunea Europeană.

Bucureștiul oficial reiterează interesul pentru continuarea proiectelor aflate pe agenda bilaterală şi confirmă disponibilitatea României de a sprijini necondiţionat perspectiva europeană a Republicii Moldova, se mai spune în comunicat.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările