Experţi: Decizia lui Şevciuk arată că are loc ucrainizarea Transnistriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Experţii de la Tiraspol vorbesc despre ucrainizarea Transnistriei FOTO: Adevărul
Experţii de la Tiraspol vorbesc despre ucrainizarea Transnistriei FOTO: Adevărul

Experţii politici din Transnistria afirmă că prin desemnarea unui politician proucrainean ca reprezentant al liderului nerecunoscut, Evgheni Şevciuk, în Sovietul Suprem demonstrează că are loc ucrainizarea regiunii.

Potrivit dniester.ru, Şevciuk a semnat decretul prin care reprezentantul său în Sovietul Suprem de la Tiraspol va fi Vladimir Lukici Bodnar, care a condus diaspora ucraineană din regiune. Astfel, sursa notează că Vladimir Bodnar a ieşit în evidenţă în timpul campaniei electorale a fostului lider ucrainean, Viktor Iuşcenko. Diaspora ucraineană s-a despărţit în două tabere în acea perioadă, una fiind condusă de Bodnar, iar cealaltă – de Igor Smirnov.

Prin urmare, experţii politici de peste Nistru susţin că această decizie denotă faptul că este în desfăşurare ucrainizarea Transnistriei şi reprezintă o nouă victorie a lobby-ul proucrainean în Transnistria. În acelaşi timp, unii analişti politici susţin că administraţia ilegală de la Tiraspol este nevoită să se supună autorităţilor şi serviciilor secrete din Ucraina.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite