Expert politic: „Premierul Chicu trebuie să-şi exprime în orele următoare scuze publice pentru declaraţiile insultătoare, care implică statul român”

Expert politic: „Premierul Chicu trebuie să-şi exprime în orele următoare scuze publice pentru declaraţiile insultătoare, care implică statul român”

Analistul politic Dionis Cenuşă consideră că premierul moldovean Ion Chicu „trebuie să-şi exprime în orele următoare scuze publice pentru declaraţiile insultătoare, care implică statul român”. În opinia expertului, guvernanţii de la Chişinău trebuie să se autodisciplineze şi să-şi cenzureze reacţiile emotive.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dânşii nu pot gândi şi vorbi din nume propriu, atât timp cât se află la cârma ţării. Prevalează intersele naţionale, care printre multe altele includ relaţiile prietenoase cu ţările vecine şi altele, mai ales cu cei cu care împărtăşim aceeaşi limbă şi istorie. Nu în ultimul rând, chiar şi acele declaraţii politice, făcute de Siegfried Mureşan nu trebuiau să destabilizeze emoţional pe premierul moldovean. Vorbim despre o opinie personală, care îşi are tot dreptul la existenţă”, a scris Deionis Cenuşă pe Facebook. 

Potrivit lui, reactia părţii moldovenesti trebuie să fie tăcerea şi demonstrarea prin fapte a reformelor în acţiune. 

„Atacurile personale şi referinţa la naţionalitate sunt nedemne şi discreditează toată ţara, nu doar Guvernul. România este un partener strategic şi un ajutor imens pentru Moldova. Chiar în aceste ore sunt medici români care tratează populaţie infectată cu Covid-19 la Chisinau.
Premierul Chicu îşi distruge cu propriile mâini şi cuvinte cariera politică. Dar dacă vrea să o facă atunci în niciun caz în calitate de premier”, a mai spus expertul.

MAE de la Bucureşti a reacţionat la afirmaţiile lui Ion Chicu, considerându-le denigratoare şi inadecvate în contextul actual al pandemiei în care România a ajutat Republica Moldova. Totodată, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a discutat deja cu omologul său de la Chişinău pe acest subiect, iar ambasadorul Moldovei a fost convocat la Minister.

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacţie dură la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan, după ce acesta a declarat că „Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

„Stau si mă uit eu la băieţaşii ăştia români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 inregistraţi în toată ţara mea. Si medici, cam tot atîţi. Judeţele moldoveneşti au 40% din decedaţi din total pe România. Şi de 2 ori mai mulţi decedaţi moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populaţiei este egal”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: