Expert: Nu există niciun motiv să credem că au apărut condiţii pentru rezolvarea conflictului dintre Tiraspol şi Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transnistria

Directorul Şcolii de Studii Politice din Tiraspol, Anatoly Dirun, consideră că în prezent „nu există niciun motiv să credem că au apărut condiţii pentru rezolvarea conflictului dintre Tiraspol şi Chişinău, cu atât mai mult, este imposibil să vorbim despre pregătirea şi dorinţa Transnistriei de a accepta un statut în cadrul Republicii Moldova”.

Totodată, Anatoly Dirun exclude posibilitatea ca Transnistria să fie inclusă în componenţa Ucrainei.

„Cred că Ucraina are astăzi suficiente probleme cu Donbass pentru a se gândi chiar la posibilitatea ipotetică de a include Transnistria în componenţa sa. Acesta este un domeniu al ştiinţei ficţiunii politice. În ceea ce priveşte Novorossiya, acest proiect este interesant din punct de vedere istoric. Implementarea sa practică pare interesantă, dar fără perspective”, a declarat Anatoly Dirun într-un interviu pentru „Laboratorul pentru analiza conflictului transnistrean”.

Întrebat în ce măsură ar putea Uniunea Europeană să sprijine modernizarea regiunii transnistrene şi reformarea instituţiilor, directorul Şcolii de Studii Politice din Tiraspol a răspuns că: „În domeniul economic interacţiunea noastră cu UE este, în prezent, destul de reuşită. Consider că asupra economiei ar trebui şi să ne concentrăm. Reforma instituţională este o afacere internă a fiecărei ţări. În acelaşi timp, desigur, studiul experienţei de succes în reforma anumitor direcţii din ţările UE va fi foarte utilă pentru Tiraspol”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite