Există riscul ca UE să nu-l recunoască pe Igor Dodon în calitate de preşedinte al R. Moldova? Cum comentează Igor Dodon acest scenariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Belarus nu-i Moldova şi Dodon nu-i Lukaşenko”, aşa a comentat Igor Dodon probabilitatea ca UE să nu-l recunoască drept preşedinte al R. Moldova, în caz că obţine victoria în alegerile din 1 noiembrie.

Igor Dodon consideră că nu există riscul ca dânsul să nu fie recunoscut pe plan internaţional după alegeri, aşa cum a fost în cazul liderului de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko. 

„Ce va face Parlamentul European, eu încă o dată vă spun - situaţia la noi e diferită, şi în ceea ce ţine de proces electoral, şi în ceea ce ţşine de reguli electorale, şi observatori, şi multe alte lucruri”, a afirmat Igor Dodon în emisiunea „Preşedintele răspunde”.

Totodată, şeful statului a precizat că alegerile nu vor fi fraudate şi că acest lucru nici nu poate avea loc, odată ce în secţiile de votare vor fi observatori de la toate partidele.

Dodon a accentuat că îi plac multe lucruri pe care le-a făcut Aleksandr Lukaşenko. 

„Lukaşenko a făcut din Belarus, vorbesc despre economie, despre partea socială, un lucru spre care noi trebuie să tindem. Eu consider că noi trebuie să tindem spre o economie şi o sferă socială cum este în Belarus. Pentru mine Belarus aici este un exemplu. O spus foarte sincer”, a adăugat Dodon.

Amintim că Parlamentul European (PE) a adoptat o rezoluţie prin care nu-l recunoaşte pe Alexandr Lukaşenko drept preşedinte al Belarusului, Minsk răspunzând că reprezintă o acţiune „agresivă”, „îndepărtată de realitate” şi „dezechilibrată” a autorităţii europene. Totodată, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a trimis o misiune de experţi independenţi pentru investigarea alegerilor din Belarus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite