Ex-preşedinţilor de Parlament li se retrag înlesnirile la plata serviciilor comunale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrian Candu privesc.eu

Foştii preşedinţi de Parlament ar putea să nu mai beneficieze de înlesniri la plata pentru serviciile comunale. Comisia parlamentară juridică, numiri şi imunităţi va propune plenului Parlamentului aprobarea, în lectura a doua, a unui proiect de modificare a Legii privind statutul deputatului în Parlament, transmite IPN.

Autorului proiectului este deputatul Partidului Socialiştilor, Vasile Bolea. În nota informativă a proiectului se spune că respectiva prevedere legală a fost elaborată cu abatere de la tehnica legislativă. Sintagma „înlesniri la plata pentru serviciile comunale”, regăsită în textul legii, pare a fi una vagă, lipsită de claritate. Or, limita acestor înlesniri nu poate fi determinată cu certitudine.

Autorul proiectului mai menţionează că „de un asemenea avantaj nu beneficiază nici preşedintele ţării şi nici alte persoane remarcabile ale neamului”. În opinia sa, în condiţiile în care principiul echităţii sociale nu este respectat, această metodă de stimulare este unA de prisos.

Iniţiativa legislativă a fost votată în prima lectură încă în 2017.

https://www.ipn.md/ro/ex-presedintilor-de-parlament-li-se-retrag-inlesnirile-la-7967_1070988.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite