Ex-premierul Pavel Filip, cercetat penal pentru abuz în serviciu

Ex-premierul Pavel Filip, cercetat penal pentru abuz în serviciu

Pavel Filip FOTO sputnik.md

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, este cercetat penal de către procurori într-un dosar deschis pentru abuz în serviciu. Şeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Sergiu Rusu, a declarat pentru Deschide.MD că Pavel Filip nu va fi reţinut pentru 72 de ore şi urmează să fie citat şi recunoscut în calitate de bănuit.

Procurorii PCCOCS au descins cu percheziţii, vineri dimineaţă, la domiciliul lui Pavel Filip, scrie Deschide.md.

Fostul premier este vizat în dosarul privind tentativa de deposedare a terenului de peste 40 de ari, unde este amplasat Consulatul Republicii Moldova în oraşul Odesa. În schema respectivă ar fi implicat şi fostul deputat democrat Vladimir Andronachi.

La data de 8 decembrie 2020, Procuratura Generală anunţa că „a iniţiat o cauză penală pentru abuz de serviciu, manifestat prin tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului, amplasat în Ucraina, or. Odessa, str. Posmitnogo nr.2/2Б”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările