Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Botnari
Vasile Botnari

Fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, Vasile Botnari, a fost plasat din izolator în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Procurorii nu sunt de acord cu încheierea Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, şi au contestat-o la Curtea de Apel Chişinău, transmite IPN.

Procuratura Anticorupţie precizează că prin recursul înaintat a fost solicitată prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Potrivit procurorilor, instanţa de judecată nu a oferit o apreciere corespunzătoare argumentelor aduse. Acuzatorii de stat au invocat riscul ingerinţei învinuitului în cursul efectuării justiţiei, influenţarea şi exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au fost încă audiaţi, nimicirea şi deteriorarea probelor, întrucât urmărirea penală încă se află în plină desfăşurare.

Ex-directorului SIS este vizat în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogăţirii ilicite. El este învinuit că în perioada anilor 2014-2019, când deţinea mai multe funcţii de demnitate publică, şi-a procurat mai multe bunuri mobile şi imobile prin intermediul unor persoane interpuse şi a înscris fictiv dreptul de proprietate pe numele rudelor sau a persoanelor de încredere pentru a-şi ascunde veniturile pe care nu le putea justifica în mod legal. Vasile Botnari pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite