Ex-ambasadorul R.Moldova la Bucureşti: După declaraţiile iresponsabile ale lui Ion Chicu se impune o demitere in corpore a acestei guvernări antiromâneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Iurie Reniţă, fost ambasador al R. Moldova la Bucureşti, consideră că „fupă declaraţiile incalificabile şi total iresponsabile ale prim-ministrului Ion Chicu, susţinut de coaliţia PSRM şi PD, în frunte cu Igor Dodon, Pavel Filip şi Dumitru Diacov, se impune o demitere in corpore a acestei guvernări antiromâneşti”.

„Limbajul suburban şi bădărănesc al lui Igor Dodon este perpetuat de către discipolul şi subalternul său, Ion Chicu. Profund regretabil că aceste persoane şi forţe politice conduc astăzi Republica Moldova. Este utilizată şi pusă în aplicare terminologia ideologică şi politică din perioada naftalinizată a Komintern-ului şi a „glorioasei URSS” vis-a-vis de România”, a scris Iurie Reniţă pe Facebook. 

În opinia sa, „ura patologică faţă de tot ce-i românesc şi proeuropean din partea lui Dodon şi Chicu îi descalifică în cel mai dezonorabil mod şi confirmă calitatea acestora de conserve ruseşti”. 

„Cu certitudine că aceste persoane nu ne reprezintă pe noi”, a mai adăugat Iurie Reniţă.

MAE de la Bucureşti a reacţionat la afirmaţiile lui Ion Chicu, considerându-le denigratoare şi inadecvate în contextul actual al pandemiei în care România a ajutat Republica Moldova. Totodată, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a discutat deja cu omologul său de la Chişinău pe acest subiect, iar ambasadorul Moldovei a fost convocat la Minister.

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacţie dură la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan, după ce acesta a declarat că „Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

„Stau si mă uit eu la băieţaşii ăştia români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 inregistraţi în toată ţara mea. Si medici, cam tot atîţi. Judeţele moldoveneşti au 40% din decedaţi din total pe România. Şi de 2 ori mai mulţi decedaţi moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populaţiei este egal”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite