Evghenii Şevciuk îşi mai doreşte un mandat: Voi candida la prezidenţiale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Aşa-numitul preşedinte al Transnistriei, Evghenii Şevciuk, a anunţat marţi, 30 august, că va candita la alegerile prezidenţiale de la Tiraspol.

Şevciuk afirmă că în cinci ani a reuşit să aducă investiţii în regiune în valoare de peste 200 de milioane de dolari.

„Am analizat toate argumentele pro şi contra. Vreau să mă adresez simpatizanţilor mei, oamenilor de bună credinţă, ca să ne unim în susţinerea preşedintelui...sunt obligat să ofer o alternativă şi avem toate şansele să câştigăm”, a declarat Şevciuk.

Întrebat despre o eventuală reintegrare a regiunii transnistrene cu Republica Moldova, liderul separatist menţionează că aceasta va avea loc doar în urma unui referendum, însă, în acest moment nu este nevoie de un plebiscit, fiindcă sondajele de opinie ar arată că populaţia din stânga Nistrului nu-şi doreşte apropierea de Moldova.

Conform unui sondaj de opinie publicat pe 17 iunie 2016, de Centrul de stat pentru cercetări sociologice din Moscova, principalul concurent al lui Şevciuk pentr cursa prezidenţială este preşedintele Sovietului Suprem, Vadim Krasnoselski. Pentru actualul preşedinte nerecunoscut, Evghenii Şevciuk, ar vota doar 11% din populaţie, în timp ce, pentru Vadim Krasnoselski, ar vota de două ori mai mulţi cetăţeni, 24%.

Alegerile prezidenţiale în Transnistria vor avea loc pe 11 decembrie 2016, iar campania electorală începe pe 11 septembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite