Europarlamentar: UE va veni să sprijine R. Moldova, dacă Chişinăul o cere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La momentul actual, Europa este mult mai bine pregătită pentru a-şi ajuta partenerii, iar Moldova este un partener important al Uniunii Europene, de aceea UE va veni să sprijine Moldova, dacă Moldova o cere în mod structurat.

Declaraţia a fost făcută de către europarlamentarul Dragoş Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova în parlamentul european, transmite IPN.

În cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, Dragoş Tudorache, a menţionat că pentru a depăşi situaţia ce ţine de evoluţia îngrijorătoare a infecţiei COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, este nevoie de ajutor. „Nimeni, nici măcar cele mai puternice state la nivel european nu au putut să treacă peste această criză şi peste momentele dificile fără solidaritate”, a spus europarlamentarul.

Dragoş Tudorache a precizat că în această perioada se negociază Memorandumul de înţelegere între autorităţile de la Chişinău şi instituţiile europene care să permită eliberarea primei tranşe din asistenţa suplimentară în valoare de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova în combaterea pandemiei de COVID-19.

Europarlamentarul susţine că prima tranşă, care constituie 50 de milioane de euro şi care nu prevede nicio condiţionalitate, este vizată pentru finalul verii sau cel târziu pentru luna septembrie a anului curent, iar în ceea ce priveşte a doua tranşă, Comisia Europeană preconizează să o ofere pe final de an 2020 sau început de an 2021.

Pe parcursul zilei de ieri, 17 iunie, în Republica Moldova a fost înregistrat un număr-record de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 478 de cazuri.

https://www.ipn.md/ro/europarlamentar-ue-va-veni-sa-sprijine-moldova-daca-moldova-7965_1074269.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite