Eurodeputat: Partidele din Moldova care şi-au declarat susţinerea pentru UE, însă nu vor să facă un Guvern european, nu sunt deloc europene

Eurodeputat: Partidele din Moldova care şi-au declarat susţinerea pentru UE, însă nu vor să facă un Guvern european, nu sunt deloc europene

FOTO Adevărul

Dacă se vrea ca Parteneriatul Estic să se extindă, cel puţin o ţară în acest moment trebuie să vină foarte aproape de Uniunea Europeană şi aceasta este Moldova. Declaraţia aparţine deputatului în Parlamentul European Norica Nicolai. Europarlamentara spune că are rezerve în ceea ce priveşte faptul că Ucraina ar putea fi acel stat care să se apropie de UE.

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Nu cred că în viitorul apropiat se va reuşi ca prezenţa rusească să fie îndepărtată din această ţară şi ea va reuşi să parcurgă foarte accelerat drumul european. Dar Republica Moldova are această şansă şi atunci noi trebuie să o stimulăm”, spune eurodeputata.

Norica Nicolai spune că în Republica Moldova ar trebui să se formeze cât mai curând o majoritate parlamentară. În opinia ei, din moment ce partidele politice se declară pro-europene, merg în structurile UE şi ţin recitaluri europene, iar pe intern nu se înţeleg, acest lucru nu este deloc bun.
 
„Acele partide care şi-au declarat susţinerea pentru UE şi nu vor să facă în momentul de faţă un Guvern european nu sunt deloc europene. Ţara are nevoie de un Guvern”, afirmă deputata europeană. Europarlamentara crede că viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: