Eugen Tomac, fostul consilier al preşedintelui României, şi-a lansat, la Chişinău, campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Tomac candidează pentru funcţia de parlamentar în Legislativul român. Programul politic a fost prezentat, ieri seara, la Teatrul „Mihai Eminescu" din Capitală. Sala a fost arhiplină.

Evenimentul a început cu intonarea imnului României de către un grup de fete de la Liceul „Lucian Blaga" din Tiraspol. Alături de Eugen Tomac au fost Dumitru Matcovschi, Eugen Doga, Mircea Druc, Dorin Chirtoacă, Alexandru Leşco etc. A venit să-l susţină şi Elena Băsescu.

„M-am decis să candidez din nou pe același colegiu în Parlamentul României, pentru care am candidat și în 2008. Am acumulat mai multă experiență și doresc să continui proiectele. Mă refer aici la relația cu românii din Republica Moldova și cei din vecinătatea României. Sunt singurul consilier al președintelui Băsescu care intră în această competiție electorală", a declarat Eugen Tomac.

De-a lungul activităţii sale politice, Eugen Tomac a optat pentru eliminarea vizelor petru toţi românii de peste hotare, obţinerea cetăţeniei române pentru toţi românii. De asemenea, a mai optat pentru accesul egal al tuturor românilor pe piaţa forţei de muncă, creştere economică pentru toţi românii de pretutindeni etc.

Eugen Tomac a realizat mai multe lucruri pentru susţinerea românilor de pretutindeni. În 2010, de exemplu, a propus ridicarea unei troiţe în curtea Mănăstirii Putna, pentru a cinsti memoria victimelor masacrului de la Fântâna Albă, a contribuit la înălţarea lucrărilor de construcţie a Bisericii din Hagi-Curda şi a susţinut construcţia unei biserici la Soroca, Ucraina. A susţinut mitropolia Basarabiei din Republica Moldova etc.

La capitolul realizări este important de menţionat implicarea în realizarea proiectului „1 milion de cărţi pentru bibliotecile din Republica Moldova".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite