Eugen Tomac, după căderea Guvernului de la Chişinău: „Maia Sandu va fi viitorul preşedinte al Republicii Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Europarlamentarul român Eugen Tomac consideră că Maia Sandu va fi viitorul preşedinte al Republicii Moldova, după ce Parlamentul a acordat vor de neîncredere Guvernului, iar Maia Sandu a pierdut funcţia de premier.

„Maia Sandu a dat dovadă astăzi de viziune şi a făcut ce trebuie în momente de criză politică pentru R. Moldova. A făcut pact cu diavolul, pentru a-l scoate din viaţa poltică pe Plahtoniuc, care ţinea în mod absurd R. Moldova în izolare. Aşa s-a creat guvernul susţinut de socialiştii propruşi şi partidele proeuropene”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Potrivit lui Tomac, „era momentul unei resetări. Guvernul a plecat, pentru că Maia Sandu nu avea altă şansă de a-şi păstra credibilitatea în viaţa politică din R. Moldova”. 

„Nu putea accepta o reformă în termenii propuşi de Dodon, al căruia unic scop era impunerea controlului politic asupra Justiţiei. Vorba populară, “Lupu îşi schimba părul, dar năravul, ba”. Prin această mişcare, Maia Sandu a demonstrat că nu poate înghiţi un compromis politic la nesfârşit şi se pregăteşte de campania electorală de anul viitor, atunci când, în calitate de lider al opoziţiei, va putea să-l înlăture din fruntea statului pe actualul Preşedinte prorus, Igor Dodon”, a mai spus Tomac.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite