Eugen Sturza, despre rezultatul alegerilor din Chişinău: Andrei Năstase l-a făcut pe Igor Dodon să fie mai influent decât Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PPEM, ex-ministrul Apărării Eugen Sturza, afirmă că înfrângerea lui Andrei Năstase în alegerile din Chişinău „este o rusine pentru forţele proeuropene aflate la guvernare” şi „o insultă la adresa cetăţenilor municipiului Chişinău din partea celor care au pus batista pe ţambal şi s-au aliat cu socialiştii”.

Eugen Sturza consideră că Andrei Năstase a intrat în istoria prin „cedarea Chişinăului pentru prima dată forţelor de stânga”.

„Cine a fost cel care i-a sugerat să nu participe la dezbaterile electorale în primul tur a fost neinspirat total. Însă cel care l-a încurajat să participe la dezbateri electorale în turul doi a fost şi mai neinspirat. Anume acolo s-a făcut diferenţa şi s-a văzut că candidatul dreptei nu este pregătit deloc. Candidatul dreptei a crezut că poate învinge din populisme şi manipulări”, a spus Eugen Sturza.

Potrivit lui, înfrângerea candidatului proeuropean în Chişinău înseamnă că Andrei Năstase ş-a făcut pe Igor Dodon să fie acum şi mai influent decât era anterior Vlad Plahotniuc.

„Ne pare rău că nu am fost auziţi cât de periculoasă este alianţa ACUM-PSRM şi cât de periculos este să-i aduci pe socialişti la guvernare. Scorul de duminică este rezultatul iresponsabilităţii şi incompetenţei lui Năstase. Este rezultatul lipsei de viziune”, a spus Sturza.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite