Eugen Sturza, candidatul guvernării de la Chişinău pentru funcţia de ministru al Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ppe.md
FOTO ppe.md

Vicepreşedintele Partidului Popular European din Moldova, Eugen Sturza, este candidatul majorităţii parlamentare la funcţia de ministru al Apărării. Anunţul a fost făcut marţi, 12 septembrie, de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Plahotniuc, candidatura lui Eugen Sturza va fi înaintată chiar astăzi preşedintelui ţării de către premierul Pavel Filip.

„Vrea să recunosc că am avut iniţial o listă cu şapte candidaţi, dintre care trei doamne”, a precizat preşedintele PDM în cadrul unui briefing de presă.

Democratul a mai adăugat că a optat pentru un candidat care să aibă capacitatea de a moderniza Armata Naţională: „Să vină cu viziune managerială şi desigur să ştie să gestioneze politicile Ministerului Apărării. Este vorba de cel care astăzi deţine funcţia de vicepreşedinte al Partidului Popular European din Moldova, iar anterior a activat în cadrul Cancelariei Guvernului ceea ce i-a permis să înţeleagă în detalii modul în care funcţionează instituţiile statului”.

Vlad Plahotniuc a declarat că, în cazul în care candidatura lui Sturza nu va fi acceptată de către preşedintele ţării, „noi vom înainta a doua oară preşedintelui aceeaşi candidatură. Nu acceptăm niciun fel de scheme şi compromisuri la acest subiect. Nu venim cu un candidat pentru doar a deruta, ca apoi să înaintăm o altă persoană”.

   

Eugen Sturza a absolvit Facultatea de Finanţe, Academia de Studii Economice din Moldova.


Între 2009–2013 a fost consilierul premierului Filat.

Între 2013–2015, a activat în funcţia de şef a cabinetului prim-ministrului Iurie Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite