Estonia şi Lituania au ratificat Acordul de Asociere Republica Moldova-UE, urmează Letonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de oameni au ieşit joi, 3 iulie, în piaţă să salute ratificarea tratatului în Parlament. FOTO Adevărul
Sute de oameni au ieşit joi, 3 iulie, în piaţă să salute ratificarea tratatului în Parlament. FOTO Adevărul

Parlamentul Lituaniei a ratificat astăzi Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Vineri, 4 iulie, şi Legislativul Estoniei au votat pentru ratificare. Astăzi, preşedintele Nicolae Timofti a promulgat iniţiativa legislativă, încheind astfel procedura tehnică internă.

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, România a fost primul stat-membru UE care a ratificat Acordul de Asociere între Republica Moldova şi UE, pe 3 iulie. Estonia a ratificat documentul pe 4 iulie. Legislativul din Letonia se va convoca în şedinţă joi, 10 iulie, pentru a ratifica Acordul de Asociere, iar Bundestagul Germaniei urmează să-l ratifice în toamnă, la revenirea deputaţilor din vacanţa parlamentară.

„Apreciem foarte mult deschiderea şi sprijinul din partea ţărilor Uniunii Europene în realizarea parcursului european al Republicii Moldova şi suntem interesaţi în continuare ca un număr cât mai mare de state membre UE să ratifice acordul cu ţara noastră”, a declarat Igor Corman.

Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Asociere în şedinţa plenară din 2 iulie, prin vot nominal. „Pentru” au votat 59 de deputaţi, 4 parlamentari au fost împotrivă, iar 38 de legislatori au fost absenţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite