Preşedintele Republicii Moldova despre embargoul Rusiei pe vinuri: „Este un act neprietenesc, necreştinesc, nefrăţesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat că embargoul Rusiei pe vinurile din ţara noastră este „un act neprietenesc“.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat că embargoul Rusiei pe vinurile din ţara noastră este „un act neprietenesc“. „În situaţia pe care o cunoaştem şi declaraţiile care au fost făcute anterior de Rusia , acest act este neprietenesc, necreştinesc, nefrăţesc. Nu pot să spun care este motivul acestei decizii: că problema e în calitatea vinurilor sau că a coincis cu perioada în care Moldova se pregăteşte pentru Summitul de la Vilnius“, susţine preşedintele.

Preşedintele a mai menţionat că despre această situaţie a discutat şi cu noul Ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirrka Tapani Tapiola, acreditat astăzi, însă nu a oferit mai multe detalii.. „Ei dacă dispun de aceste pârghii şi se consideră ca ţară care vrea ca Moldova să fie cu Rusia sunt problemele lor. Întreprindem măsuri ca să avem surse alternative şi la gaze şi în ce priveşte piaţă de desfacere, ca să nu depindem doar de un partener“, a mai spus Nicolae Timofti.

Serviciul sanitar rus a introdus ieri embargo la livrarea băuturilor alcoolice moldoveneşti. În timp ce Guvernul de la Chişinău evită să comenteze tranşant decizia, sperând la o remediere a situaţiei, experţii califică acţiunile Rospotrebnadzorului drept răfuială politică şi nu exclud alte măsuri drastice din partea Moscovei.

Astăzi, Parlamentul European va dezbate şi ulterior va aproba o rezoluţie cu privire la presiunile Rusiei asupra ţărilor din Parteneriatul Estic. 

Embargo pe vinurile moldoveneşti: prima palmă anti-Vilnius dată de ruşi Chişinăului

Europarlamentarul Monica Macovei: „Federaţia Rusă joacă necinstit şi ilegal împotriva intereselor Republicii Moldova“

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite