Eleonora Graur părăseşte partidul Pro Moldova: „Motive sunt multe”

Eleonora Graur părăseşte partidul Pro Moldova: „Motive sunt multe”

Deputata Pro Moldova Eleonora Graur a anunţat joi, 23 octombrie, că părăseşte formaţiunea condusă de Andrian Candu. Parlamentara a comunicat că va rămâne deputat independent. Eleonora Graus este al treilea deputat care părăseşte Pro Moldova, după Sergiu Sîrbu şi Grigore Repesciuc.

„Astăzi, mă retrag din grupul parlamentar PRO MOLDOVA. Am decis că voi reprezenta în continuare interesele cetăţenilor, doar în calitate de deputat independent, neafiliat nici unui partid politic. Motive sunt multe şi nu cred că acum e necesar să fie enumerate”, a scris Eleonora Graur pe Facebook.
 
Ea şi-a exprimat regretul că „ostaticul acestei situaţii jenante a devenit Andrian Candu, un politician talentat, care sincer doreşte să construiască un partid european şi modern, dar nu totul depinde de Dumnealui”.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că a luat act de decizia deputaţilor Sergiu Sîrbu, Grigore Repesciuc şi Eleonora Graur de a părăsi partidul. Candu a dat de înţeles că şi alţi deputaţi ar putea pleca din formaţiune.

Amintim că şase deputaţi ai Partidului Democrat, printre care Sergiu Sîrbu şi Grigore Repesciuc, au anunţat pe 19 februarie 2020 că părăsesc formaţiunea condusă de Pavel Filip. 

Cei şase deputaţi care au părăsit Partidul Democrat au format grupul parlamentar „Pro-Moldova”. Conducătorul grupului a fost desemnat Andrian Candu, fost preşedinte al Parlamentului. Deputatul Sergiu Sîrbu s-a ales cu funcţia de secretar al grupului.

 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările