Elena Bodnarenco: Reforma administrativ-teritorială va avea loc înainte de alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reforma administrativ-teritorială nu este doar o idee care planează în Republica Moldova, dar ea este intens pregătită. Aceasta va fi implementată înainte de viitoarele alegeri locale care vor avea loc în acest an. Declaraţia aparţine secretarei executive a Comitetului Central al Partidului Comuniştilor şi deputată în Parlament, Elena Bodnarenco, transmite IPN.

„Reforma administrativ-teritorială deja este scrisă pe foaie. Toate primăriile deja sunt împărţite şi acest plan pur şi simplu nu este arătat cetăţenilor Republicii Moldova pentru că această idee nu este populară şi nu va aduce dividende partidului de la guvernare, dacă va fi făcută publică acum”, a declarat Elena Bodnarenco la TVC21.

„Sunt convinsă de faptul că dacă Partidul Democrat va forma o oarecare majoritate şi va rămâne la guvernare, atunci reforma administrativ-teritorială va fi efectuată anul curent, foarte rapid, peste noapte, ca de obicei, înainte de alegerile locale. Noile alegeri locale vor fi organizate pentru primăriile nou-formate”, a notat deputata PCRM.

Potrivit ei, dacă în prezent într-o comună trebuie să fie cel puţin 1,5 mii de oameni, atunci noua administraţie publică locală va trebui formată pentru minim 7,5 mii de locuitori. „Şi dacă în sudul ţării, unde sunt localităţi mai mari şi mai numeroase, acest lucru s-ar putea să nu fie simţit atât de tare, atunci în raioanele de nord va fi destul de dificil. La noi şi acum sunt primării în care intră 3-6 localităţi, dar vor fi 12-15 localităţi”, a afirmat comunista.

În opinia ei, aparatul birocratic în Primărie nu este atât de mare – 4-5 angajaţi. Parlamentara consideră că cetăţenilor le va fi greu să ajungă la Primărie în situaţia în care nu există transport între localităţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite