După secretarii generali de stat, vor fi aleşi şi secretarii de stat pentru ministere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

În două săptămâni, vor fi anunţate rezultatele concursurilor publice pentru selectarea secretarilor de stat. Iurie Ciocan, şeful Centrului de implementare a reformelor, din cadrul Guvernului, a comunicat că urmează a fi selectate 33 de candidaturi pentru cele nouă ministere. Depunerea dosarelor s-a încheiat la 16 octombrie, transmite IPN.

„Au fost depuse 120 de dosare. Unele au fost acceptate şi transmise pentru verificare sub aspectul integrităţii candidaţilor. Altele nu au fost acceptate pentru că nu conţineau toate documentele indicate în condiţiile concursurilor anunţate. La Ministerul Justiţiei concursul a fost prelungit, deoarece a fost depus doar un dosar. În câteva zile, după ce vom primi avizul de la ANI, vom purcede la interviuri cu candidaţi”, a specificat Iurie Ciocan.

În şedinţa Guvernului din 25 octombrie au fost prezentaţi cei şapte secretari generali de stat care au trecut concursul. La  Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Afacerilor Interne secretari generali de stat nu au fost deocamdată desemnaţi, concursurile fiind prelungite.

Câştigătorii concursului pentru funcţia de secretar general de stat în cadrul ministerelor sunt: Radu Burduja – Ministerul Apărării, Boris Gîlca – Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Anatolie Munteanu – Ministerul Justiţiei, Mihail Căpăţână – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Igor Şarov – Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Iulia Iabanji-Costin – Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Iurie Uşurelu – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite