Dumitru Diacov: PDM va fi pilon de guvernare şi va discuta cu toţi cei care vor intra în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Constantin Grigorita
FOTO Constantin Grigorita

După alegerile parlamentare din anul curent, Partidul Democrat va fi pilon de guvernare şi va discuta cu toţi cei care vor intra în Parlament. Declaraţia a fost făcută de preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, în carul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Dumitru Diacov declară că Partidul Democrat va fi în orice condiţie la guvernare. El susţine că PDM nu are nicio problemă să colaboreze cu orice partid. 

„Partidul Democrat va fi pilon de guvernare şi va discuta cu toţi cei care vor fi în Parlament. Nu uitaţi că în afară de partide, vor fi şi 50 de deputaţi independenţi”, a declarat Dumitru Diacov.

În opinia politicianului, sunt 2-3 partide care vor putea lua voturi pe circumscripţiile electorale care au fost formate ca urmare a sistemului electoral mixt printre care va fi şi PDM. 

„Mulţi oameni vor vota partidele care vor propune un program coerent de guvernare de rezolvare a problemelor existente”, susţine Dumitru Diacov.

Jurnalistul Igor Volniţchi este de părere că în contextul alegerilor parlamentare de anul curent se încearcă polarizarea societăţii pe câteva criterii clare: pe criteriul geopolitic, pe criteriul statalişti-unionişti şi criteriul oligarhi-antioligarhi. 

„Următoarele 2-3 luni vor fi decisive din punctul de vedere al polarizării societăţii. Pe care din aceste principii se va polariza societatea, aceasta va determina şi rezultatul final pentru unele sau alte partide”, este de părere Igor Volniţchi.

În opinia lui, indiferent de principiile de polarizare a societăţii, în următorul Parlament cu siguranţă vor intra Partidul Socialiştilor, Partidul Democrat şi opoziţia pro-europeană de dreapta: Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite