Drapelul UE, motiv de discuţii în Parlamentul de la Chişinău: „Ce statut are această materie albastră?”  VIDEO

Drapelul UE, motiv de discuţii în Parlamentul de la Chişinău: „Ce statut are această materie albastră?”  VIDEO

Drapelul Uniunii Europene din prezidiul legislativului a ajuns subiect de discuţie la şedinţa de joi a plenului. Aceasta după ce liderul Partidului Comuniştilor, deputatul Vladimir Voronin, a întrebat: „Ce statut are această materie albastră pe scena Parlamentului?”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am putea să facem o lecţie de heraldică, simbolism – să invităm un specialist, să punem aici mai multe drapele şi să ne explice. Acum, domnule preşedinte, dacă avem chef de glume, nu e nicio problemă, glumim, dar şi la treabă ne punem, pentru că avem de votat legi serioase”, i-a replicat preşedintele Parlamentului, Igor Grosu. Vladimir Voronin a insistat să afle ce statut oficial are drapelul UE în Republica Moldova. Iar Igor Grosu i-a răspuns că statutul acestui simbol îşi trage istoricul de prin anii 2005-2006, când un minister a fost redenumit în Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. „Şi exprimă voinţa politică şi populară a cetăţenilor Republicii Moldova de integrare europeană”, a mai spus preşedintele Parlamentului. În discuţie a intervenit şi deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Oazu Nantoi. „La 24 martie 2005, Parlamentul Republicii Moldova adoptă Declaraţia cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova unanim. Probabil de atunci”, a menţionat parlamentarul. Nemulţumit de răspuns Vladimir Voronin a declarat că îl interesa statutul juridic, alte lucruri le cunoaşte mai bine. Colegul său de bloc, deputatul Oleg Reidman, a spus că sunt necesare prevederi cu privire la utilizarea drapelelor statelor şi organizaţiilor străine.

VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările