Drapelul UE, motiv de discuţii în Parlamentul de la Chişinău: „Ce statut are această materie albastră?”  VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlament Chisinau IPN

Drapelul Uniunii Europene din prezidiul legislativului a ajuns subiect de discuţie la şedinţa de joi a plenului. Aceasta după ce liderul Partidului Comuniştilor, deputatul Vladimir Voronin, a întrebat: „Ce statut are această materie albastră pe scena Parlamentului?”, transmite IPN.

„Am putea să facem o lecţie de heraldică, simbolism – să invităm un specialist, să punem aici mai multe drapele şi să ne explice. Acum, domnule preşedinte, dacă avem chef de glume, nu e nicio problemă, glumim, dar şi la treabă ne punem, pentru că avem de votat legi serioase”, i-a replicat preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.

Vladimir Voronin a insistat să afle ce statut oficial are drapelul UE în Republica Moldova. Iar Igor Grosu i-a răspuns că statutul acestui simbol îşi trage istoricul de prin anii 2005-2006, când un minister a fost redenumit în Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. „Şi exprimă voinţa politică şi populară a cetăţenilor Republicii Moldova de integrare europeană”, a mai spus preşedintele Parlamentului.

În discuţie a intervenit şi deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Oazu Nantoi. „La 24 martie 2005, Parlamentul Republicii Moldova adoptă Declaraţia cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova unanim. Probabil de atunci”, a menţionat parlamentarul.

Nemulţumit de răspuns Vladimir Voronin a declarat că îl interesa statutul juridic, alte lucruri le cunoaşte mai bine. Colegul său de bloc, deputatul Oleg Reidman, a spus că sunt necesare prevederi cu privire la utilizarea drapelelor statelor şi organizaţiilor străine.

VIDEO

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite