Dovada faptului că Rusia vrea să preia controlul asupra peninsulei Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Moscova a expediat mai multor miliardari ruşi oferta de investiţii în obiective din peninsula Crimeea, din componenţa Ucrainei, anunţă gazeta.ru

Ar fi vorba de peste 30 de obiective economice din republica autonomă, iar volumul iniţial de investiţii este estimat la cinci miliarde de dolari.

Lista include porturi, drumuri, hoteluri, uzine, vinării etc.

Cele mai importante proiecte sunt un pod peste strâmtoarea Kerci, care va necesita circa 1,2 miliarde de dolari, dar va lega peninsula de teritoriul Rusiei, şi autostrada Herson-Jankoi-Feodosia-Kerci care va necesita 1,4 miliarde de dolari.

Potrivit gazeta.ru, funcţionarii din cadrul Guvernului rus dau asigurări că spre deosebire de obiectivele pentru Olimpiada de la Soci, aceste investiţii vor fi uşor de recuperat.

În prezent în Crimeea situaţia este extrem de tensionată, după ce activiştii proruşi cer organizarea unui referendum care să permită populaţiei să aleagă viitorul statut al Crimeii: să rămână republică autonomă în cadrul Ucrainei, să devină stat independent sau să se alipească la Rusia.

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite