Dosarul fraudelor bancare: Au fost aplicate noi sechestre în sumă de 364 milioane de lei şi ridicate 11 automobile de lux

Dosarul fraudelor bancare: Au fost aplicate noi sechestre în sumă de 364 milioane de lei şi ridicate 11 automobile de lux

Centrul Naţional Anticorupţie prin intermediul Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) şi procurorii anticorupţie anunţă că au aplicat sechestre în valoare de circa 364 milioane de lei în dosarul fraudei bancare şi au ridicat 11 automobile de lux.

Printre bunurile indisponibilizate sunt active, bani, capitaluri sociale etc. Totodată, în vederea recuperării prejudiciului, cauzat în urma devalizării sistemului financiar-bancar, ARBI a ridicat 11 automobile care aparţin companiilor gestionate de unul din beneficiarii fraudei. Este vorba despre maşini de lux, inclusiv blindate, marca Mercedes (GL, Maybach), Bentley şi Toyota, pe o parte din ele fiind deja aplicat sechestru.

De la crearea sa, ARBI a efectuat investigaţii financiare paralele în baza delegaţiilor procurorilor pe un şir de dosare penale care au vizat infracţiuni de corupţie, trafic de persoane, circulaţie ilegală de droguri, evaziune fiscală, delapidări de fonduri etc. În perioada de referinţă, ARBI a indisponibilizat bunuri în valoare de cca 1,5 miliarde de lei.

ARBI este o subdiviziune autonomă a CNA în atribuţiile căreia intră efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale, precum şi negocierea repatrierii bunurilor infracţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: