Dorin Chirtoacă: „Regulile sunt făcute în aşa fel, încât alegerile să fie pierdute şi să confirme regimul Plahotniuc-Dodon”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, susţine că regulile după care se vor desfăşura alegerile parlamentare din 24 februarie au fost stabilite în aşa fel, încât să ofere şanse minime de reuşită partidelor de opoziţie şi să garanteze victoria socialiştilor şi a democraţilor.

„Alegerile nu mai sunt alegeri. Alegerile sunt setate pentru a fi pierdute. Regulile sunt făcute în aşa fel încât alegerile să fie pierdute şi să confirme regimul Plahotniuc-Dodon”, a afirmat Dorin Chirtoacă la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Liderul PL consideră că pentru a nu admite ca socialiştii şi democraţii să ajungă să guverneze Republica Moldova şi după 24 februarie, forţele de dreapta proeuropene trebuie să meargă împreună în alegeri, referindu-se în special la PL, PLDM, PAS şi PDA.

Cât priveşte negocierile în acest sens cu PAS şi PDA, care vor forma blocul electoral ACUM, Dorin Chirtoacă a spus că este optimist că se va găsi un compromis ca cele patru partide să meargă într-o anumită formulă împreună, în caz contrar, afirmă Chirtoacă, scrutinul va fi pierdut.

Ex-primarul a mai menţionat că este greşit ca să fie format separat un bloc unionist pentru alegeri, pentrru că alegerile se vor desfăşura într-un singur tur, iar voturile în loc să fie concentrate pe un singur candidat, vor fi dispersate pe doi-trei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite