Dorin Chirtoacă: Nu contează durata negocierilor, ci rezultatul acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Dorin Chirtoacă, unul dintre negociatorii pentru crearea coaliţiei de guvernare din partea Partidului Liberal, a anunţat luni, 12 ianuarie, că deocamdată nu sunt informaţii noi cu privire la mersul negocierilor, însă acestea continuă. Mai mult, prim-vicepreşedintele PL a declarat că nu contează durata negocierilor, ci calitatea, rezultatul care urmează a fi obţinut, transmite IPN.

„Nu sunt informaţii noi în ceea ce priveşte mersul negocierilor. Cunoaşteţi, pe parcursul zilelor libere cu ocazia sărbătorilor de iarnă au avut loc două sau trei întâlniri şi, din câte ştiu, acestea vor mai continua. Sperăm să se ajungă la un compromis, la un numitor comun şi în acest fel să încheiem şi acest capitol din activitatea noastră”, a declarat prim-vicepreşedintele PL.

Dorin Chirtoacă a menţionat că este important să se avanseze pe conţinut. „Înţeleg o anumită nemulţumire, dar este mai bine să punem accent pe calitate, decât pe cantitate”, a mai spus liberalul.

Liderii celor 3 partide care negociază formarea noii coaliţii de guvernare, PLDM, PDM şi PL, s-au convocat în şedinţe săptămâna trecută, pe 6 şi 8 ianuarie. După prima întrevedere, liderii au declarat presei că discută despre partajarea funcţiilor în stat şi despre principiile care vor sta la baza noii coaliţii. După cea de-a doua întrevedere, aceştia au spus că s-au înţeles să nu facă declaraţii pentru presă.

Cele trei partide au anunţat despre începerea negocierilor privind crearea unei majorităţi parlamentare pe 4 decembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite