Dorin Chirtoacă, despre şedinţa secretă dintre PSRM şi PDM: „Scopul poate fi numai unul: păstrarea puterii până în 2023-2024”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, consideră că întâlnirea secretă, la Parlament, dintre conducerea PSRM şi cea a PDM a avut scopul de a consolida puterea „alianţei PSRM-PDM” până la finalul mandatului actualului Parlament.

Dorin Chirtoacă e de părere că nu întâmplător această întâlnire a avut loc cu o zi înainte de ziua când preşedinele Igor Dodon îşi sărbătoreşte ziua sa de naştere.

„Trebuie să înţelegem că alianţa PSRM - PDM pregăteşte drept cadou lui Dodon realegerea sa la Preşedinţie, dar nu de către popor, ci în Parlament. Cel mai probabil, acest cadou i-a şi fost oferit aseară, în ajunul zilei de naştere”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

În opinia liberalului, un argument în plus pentru această ipoteză „este dispoziţia cetăţenilor, a alegătorilor din Hânceşti. Judecând după dispoziţia lor, Dodon nu are nicio şansă să fie reales”.

„Deci, ce pot face ei, urmaşii lui Plahotniuc, să facă aşa cum făcea atamanul lor - să dea peste cap procesele democratice. Prin urmare, cu argumentul economisirii a zeci de milioane de lei, inventând multe alte pretexte, parcă văd că ne trezim cu o iniţiativă de modificare a Constituţiei, după chipul şi asemănarea lui Putin şi în beneficiul exclusiv al mafiei, condusă în prezent de Dodon”, a mai spus Chirtoacă.

Deputaţii din fracţiunile PSRM şi PDM s-au întâlnit, luni seara, într-o şedinţă de lucru la Parlament, la care au participat preşedintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu şi preşedintele Legislativului, Zinaida Greceanîi. Deputaţii din opoziţie nu au fost invitaţi la eveniment. La fel, nici presa nu a fost anunţată despre această întrevedere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite