Dorin Chirtoacă compară noul acord de guvernare semnat între ACUM şi PSRM cu Pactul Ribbentrop-Molotov: „Moldova a redevenit oficial stat capturat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, ex-primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă, a comparat noul acord de guvernare semnat între Blocul ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, şi Partidul Socialiştilor, condus de Zinaida Greceanîi, cu Pactul Ribbentrop-Molotov. Liberalul i-a criticat pe liderii alianţei că nu au semnat ei noul acord, dar au trimis vicepreşedinţii de partid, subliniind că la fel ar fi făcut Hitler cu Stalin.

„Sandu, Năstase şi Dodon, conştienţi că vor fi criticaţi şi vor pierde politic, au băgat capul în nisip ca niste struţi, au dat bir cu fugiţii şi nu s-au prezentat la semnare. Cu toate acestea, blocul ACUM si PSRM au semnat acordul de alianţă despre care se vorbea în ultimele luni. Această tactică de a-i scoate în faţa pe Popşoi, Slusari şi Ceban, este identică cu cea a lui Stalin şi Hitler, care nu au semnat personal pactul de neagresiune, dar i-au pus pe Ribbentrop şi Molotov să o faca”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, în politică este esenţială asumarea răspunderii, iar cine nu o face, pierde. 

„Dodon, Sandu şi Năstase, dacă aţi avut ceva de semnat, trebuia să ieşiţi în faţă. Numai pentru că nu aţi făcut acest lucru, v-aţi descalificat iremediabil. ACUM, Republica Moldova a redevenit oficial stat capturat. Vă place sau nu, dar acesta este într-adevăr un al doilea pact Ribbentrop-Molotov, semnat de data asta nu de alţii şi nu la Moscova sau Berlin, dar de fariseii noştri, aici la Chişinău. Timpul va demonstra ca am dreptate, a spus Chirtoacă.

În opinia sa, Maia Sandu şi Andrei Năstase au refuzat să iasă în faşa cetăţenilor să semneze noul acord de alianţă cu socialiştii proruşi pentru că ar fi conştienţi că au trădat alegătorii.

„Oamenii de bună credinţă nu mai au ce căuta în acest bloc şi nu mai au de ce să îl susţină”, a adăugat Chirtoacă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite