Dorin Chirtoacă: Băsescu ştie că Şalaru vrea să-l aducă sub Plahotniuc?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Proaspăt demisionat din funcţia de primar general de Chişinău, Dorin Chirtoacă a declarat că primarii din ţară sunt „presaţi să treacă la Partidul Democrat sau la alte partide din alianţa lor monstruoasă”. Acesta s-a referit şi la plecarea conducerii Primăriei Băcioi de la PL către PUN, care a avut loc vineri, 16 februarie.

Dorin Chirtoacă a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că primarul comunei Băcoi, Vitalie Şelari, ar fi fost intimidat de către democraţi să treacă la ei în partid, însă, pe motiv că acesta s-ar afla de mai mulţi ani în conflict cu deputatul PDM Constantin Ţuţu, care la fel este din Băcioi, primarul a ales să adere la Partidul Unităţii Naţionale (PUN), condus de către Anatol Şalaru şi fostul preşedinte român Traian Băsescu.

Chirtoacă explică acest gest prin faptul că PUN ar fi o formaţiune politică creată tot de PDM, pentru acei care din anumite motive nu pot adera la democraţi.

„Dumnealui (Şelari) nu poate să se ducă la PDM că o să-l râdă tot Băcioiul. La Băciou nu-s oameni care nu înţeleg despre ce-i vorba, sunt oameni pricepuţi şi l-ar fi luat în furci dacă ar fi mers la PDM, aşa s-a dus la PUN”, a menţionat Chirtoacă.

În continuare, Dorin Chirtoacă s-a întrebat retoric: „Domnul Băsescu ştie că domnul Şalaru vrea să-l aducă sub Plahotniuc? Şi când o să afle, ce o să facă domnul Băsescu?”.

Tot în acest context, Chirtoacă a adăugat că îl va contacta pe fostul lider de la Cotroceni pentru a-l întreba dacă „îşi dă seama unde a fost băgat”.

Amintim că primarul comunei Băcioi, Vitalie Şalari, viceprimarul Ilie Leahu şi alţi şapte consilieri au aderat la PUN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite