Dorin Chirtoacă afirmă că Maia Sandu nu trebuia să candideze în circumscripţia 50: Nu a procedat corect faţă de diasporă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, e de părere că preşedinta PAS, Maia Sandu, nu trebuia să candideze în circumscripţia nr. 50, candidat din partea diasporei din Europa de Vest în alegerile din 24 februarie, dar pe una din circumscripţiile din Chişinău sau din localitatea de baştină.

Dorin Chirtoacă spune că ar fi fost mai corect dacă în corcumscripţia diasporei din Europa de Vest ar fi candidat un candidat care este stabilit cu traiul acolo, ca acesta să aibă o legătură cu oamenii pe care îi va reprezenta în Parlament.

„Diaspora va vota cu inima frântă pe undeva, pentru că şi aşa dreptul lor de vot este afectat de cum a procedat Plahotniuc şi pentru că nu există un reprezentant al diasporei nici în ACUM şi nici în Parlament nu va fi din partea lor. Nu este corect”, a spus Dorin Chirtoacă la „Adevărul Live”.

Preşedintele PL consideră că Maia Sandu a ales o circumscripţie uşoară, acolo unde nu are concurenţi.

„Cu cine să te baţi? Tu, lider de partid, mergi şi candidezi în diaspora care votează 90% pentru forţele proeuropene. Asta ca şi cum ai bate un gol din ofsaid sau a-i bate 11 metri fără portar în poartă”, a mai spus Chirtoacă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite