Dodon şi Voronin au bătut palma. În alegerile din 11 iulie, socialiştii şi comuniştii vor forma un bloc electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voronin si Dodon

Liderul Socialiştilor, Igor Dodon, şi preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, s-au întâlnit pentru prima oară marţi, 11 mai, după câţiva ani în care cei doi au fost certaţi şi s-au atacat reciproc. Liderii celor două partide au ajuns la un numitor comun cu privire la crearea unui bloc electoral.

Întrevederea dintre Voronin şi Dodon s-a desfăşurat în contextul negocierilor dintre PSRM şi PCRM privind formarea unui bloc electoral, a anunţat socialistul Vlad Bătrîncea, care a mai anunţat că blocul electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie ar urma să se numească „Socialiştii şi Comuniştii”.

Amintim că Igor Dodon vrea să consolideze stânga moldovenească. Igor Dodon a declarat că nu trebuie admis faptul ca partidele de dreapta (proeuropene) să obţină majoritatea parlamentară în urma anticipatelor.

Din aceste considerente, Igor Dodon a propus celorlalte partide de stânga să se alăture Socialiştilor şi să formeze un bloc comun. Potrivit lui, la moment, pe stânga, cel mai vizibil partid este cel al lui Vladimir Voronin - Partidul Comuniştilor.

Dodon susţine că, în pofida criticilor la care a fost supus din partea lui Voronin, el este gata treacă peste aceste momente şi să accepte consolidarea forţelor cu scopul de a nu permite dreptei să preia controlul Parlamentului.

Dodon consideră că această propunere este în avantajul lui Voronin, deoarece aceasta ar fi singura şansă a comuniştilor de a accede în Parlament, pe lista Socialiştilor, iar ulterior să-şi creeze propria fracţiune în Parlament.

Dodon a precizat că nu intenţionează să accepte în bloc Partidul ŞOR şi nici Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi. Liderul socialist e de părere că Renato Usatîi este un politician de dreapta, care are sarcina să ajute Partidul Acţiune şi Solidaritate (Maia Sandu) să ia mai multe mandate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite