Dodon, după vizita la Moscova: Moldova și Rusia vor relua negocierile privind acordarea împrumutului de 200 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a anunţat joi, 25 iunie, că a avut o întrevedere la Moscova atât cu Vladimir Putin, cât şi cu Dmitrii Kozak. În rezultat, s-a decis că „Moldova și Rusia vor relua negocierile privind acordarea împrumutului de 200 milioane de euro pentru susținerea economiei moldovenești”, document declarat anterior neconstituţional de CCM.

„În zilele următoare, guvernele celor două state vor conveni asupra procedurilor ce urmează a fi întreprinse în această direcție”, a menţionat Igor Dodon pe Facebook.

Igor Dodon a afirmat că la solicitarea sa, Federația Rusă a acceptat să prelungească înlesnirile pentru livrările fără taxe vamale a mărfurilor moldovenești. 

„Aceasta înseamnă că începând cu 1 iulie curent, fructele, legumele, conservele și produsele vinicole din Moldova vor fi livrate pe piața rusă fără taxe vamale, ceea ce va permite producătorilor moldoveni să economisească cel puțin 20-25 de milioane de euro pe an”, a accentuat preşedintele ţării.

Tot la solicitarea sa, Igor Dodon susţine că „Rusia va analiza posibilitatea de a oferi asistență umanitară sub formă de combustibil diesel, pentru întreprinderile agricole care au suferit în urma secetei fără precedent, din anul curent”.

În plus, „părțile au convenit să soluționeze problema emiterii autorizațiilor („permiselor”) pentru tranzitul mărfurilor din Republica Moldova către Federația Rusă, prin Ucraina”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite