Dodon, după vizita de la Briceni: Cetăţenii sunt dispuşi să susţină un referendum de lărgire a competenţelor preşedintelui Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegeri parlamentare anticipate şi lărgirea competenţelor preşedintelui ţării. Asta îşi doresc majoritatea locuitorilor raionului Briceni, potrivit lui Igor Dodon care a întreprins o vizită la nordul Moldovei, vineri, 3 februarie.

„Am fost în diferite colective, m-am întâlnit cu oamenii simpli, agenţii economici, conducerea raionului. E prima vizită de acest fel în raioanele Republicii Moldova. Cum am mai spus, acest fapt va deveni o tradiţie”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului susţine că în cadrul fiecărei întrevederi a fost informat despre diverse probleme cu care se confruntă oamenii, businessul, autorităţile locale. 

„În scurt timp voi veni şi cu unele soluţii pentru fiecare dintre subiectele abordate. Prioritare vor fi cele din sectoarele social şi educaţional”, a adăugat preşedintele.

Igor Dodon s-a arătat încântat de prezenţa a circa 800 de oameni la intrevederea din Casa de cultură din Briceni.

„Demonstrează că oamenii aşteaptă aşa întrevederi şi doresc să discute cu conducerea ţării. Apropos majoritatea s-au arătat dispuşi să susţină un referendum de lărgire a competenţelor Preşedintelui Republicii Moldova şi pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. Vom continua cu astfel de întrevederi în toate raioanele republicii”, a conchis Dodon.

Amintim că Igor Dodon a anunţat recent că doreşte iniţierea organizării unui referendum constituţional privind lărgirea atribuţiilor preşedintelui în ceea ce priveşte dizolvarea Parlamentului. Dodon vrea ca Legislativul să poată fi dizolvat în alte cazuri decât cele două prevăzute de Constituţie, ca ulterior să provoace alegeri parlamentare anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite