Dodon, în vizită la baza de aviaţie din Mărculeşti: Nu a fost depistată prezenţa trupelor altor state

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a vizitat în după-amiaza zilei de joi, 17 august, baza de aviaţie de la Mărculeşti şi baza de păstrare a tehnicii, armamentului şi patrimoniului militar din Floreşti. Preşedintele susţine că nu a constatat nimic ieşit din comun şi că „nu a fost depistată prezenţa trupelor altor state”.

Într-o postare pe Facebook în care a tras concluziile vizitei sale la baza militară, Dodon a menţionat că trebuie de reformat cardinal Ministerul Apărării, în special, serviciul militar să se desfăşoare prioritar în bază de contract, efectivul să fie profesionist şi bine motivat de stat, astfel ca să poată reacţiona în situaţii excepţionale. De asemenea, consider că trebuie de revenit la garantarea pachetului social pentru militari care a fost anulat de către guvernare în anul 2009.

„Toate aceste subiecte, împreună cu altele, vor fi puse în discuţie în cadrul şedinţei a Consiliului Superior de Securitate din data de 29 august, curent”, a precizat şeful statului.

Igor Dodon şi exprimat „regretul în legătură cu faptul că unii politicieni se pregătesc de noul sezon politic şi încearcă să speculeze cu securitatea ţării ceea ce are rezonanţă la populaţie, însă nu conştientizează că acestea pot aduce mari prejudicii ţării şi cetăţenilor noştri”.

„În calitate de comandant suprem a Forţelor Armate voi face tot posibilul să asigurăm pacea în ţara noastră, păstrarea calităţii de stat neutru a Republicii Moldova şi nu voi admite aderarea la niciun bloc militar din afara ţării”, a conchis preşedintele ţării.

Amintim că Igor Dodon a efectuat luni, 14 august, o vizită de lucru la poligonul de la Bulboaca. Nici acolo şeful statului nu a depistat lucrări de ordin militar dubioase, care ar sprijini zvonurile cu privire la o eventuală destabilizare a situaţiei din zona de securitate, sau privind implicarea sau intervenţia forţelor armate străine.

Preşedintele a anunţat că planifică să inspecteze toate obiectivele militare din ţară pe parcursul următoarelor săptămâni, iar până la sfârşitul lunii august va convoca şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, pentru a obţine mai multe detalii şi a da instrucţiunile necesare, transmite IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite