Dodon, cu visul împlinit. Corina Fusu a depus cererea de demisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Corina Fusu, a depus luni, 29 mai, cererea de demisie din funcţie. Demisia Corinei Fusu are loc în contextul retragerii PL de la guvernare, după reţinerea primarului Dorin Chirtoacă.

Potrivit agora.md, cererea de demisie a Corinei Fusu a fost depusă alături de cele ale viceminiştrilor Cristina Boaghi şi Elena Cernei.

Tot astăzi, ministrul Mediului, liberaul Valeriu Munteanu, a demisionat.

Demisiile liberalilor, dar în mod special a Corinei Fusu, reprezintă un cadou şi o mare bucurie pentru Igor Dodon şi Partidul Socialiştilor, care în mai multe rânduri, prin semnarea unor moţiuni simple, au încercat să demită conducerea Ministerului Educaţiei, acuzând-o într-un caz de neglijenţă în serviciu, în alt caz de faptul că a semnat o circulară către instituţiile şcolare cu privire la marcarea la 27 martie a Zilei Unirii Basarabiei cu România.

Reţinerea primarului Dorin Chirtoacă a fost ultima picătura pe răbarea Partidului Liberal, condus de Mihai Ghimpu. Liberalii au anunţat că se retrag din coaliţia de guvernare. Decizia a fost luată în seara de joi, 25 mai, de Biroul Politic al formaţiunii, astăzi fiind susţinută şi de Consiliul Republican.

Partidul Liberal are în actualul Guvern patru ministere: Ministerul Transporturilor, condus de Iurie Chirinciuc, însă care se află în arest, Ministerul Apărării, rămas fără ministru după demiterea lui Anatol Şalaru, Ministerul Educaţiei, în frunte cu Corina Fusu şi Ministerul Mediului, condus de Valeriu Munteanu.

De asemenea, liberalii au un prim-viceministru pe probleme sociale în persoana lui Gheorghe Brega.

Aceste demisii reprezintă o mare satisfacţie pentru Igor Dodon, cel care în nenumărate rânduri a pledat pentru demisia Corinei Fusu şi Valeriu Munteanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite