Dodon: Următorul primar de Chişinău va fi de la PSRM sau de la Blocul ACUM

Dodon: Următorul primar de Chişinău va fi de la PSRM sau de la Blocul ACUM

FOTO presedinte.md

Următorul primar al municipiului Chişinău va fi sau candidatul Partidului Socialiştilor, sau candidatul blocului ACUM. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Igor Dodon la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1. Potrivit lui, este important că în premieră campania electorală din municipiul Chişinău va fi fără geopolitică.

„Important este să nu fie lupta cu tancurile ruseşti sau cu unioniştii, dar lupta de soluţii, cum rezolvăm problemele oamenilor”, afirmă şeful statului. În opinia lui Igor Dodon, în premieră s-ar putea să existe o astfel de luptă electorală. Potrivit lui, pentru aceasta forţele de dreapta şi cele de stânga trebuie să semneze un acord prin care să stabilească principiile de bază ale confruntării electorale.

În altă ordine de idei, şeful statului spune că pe sectorul social nu vor exista probleme la achitarea pensiilor, salariilor. Mai mult ca atât, vor fi exista proiecte de majorări de salarii.

Igor Dodon afirmă că în domeniul energetic există o problemă – tariful la gaz. Potrivit lui, preţul pentru consumatorii finali depinde de cursul valutar, iar anul trecut costul gazului ar fi fost redus în contextul alegerilor parlamentare. „Eu cred că săptămâna viitoare vom avea un nou director la Moldovagaz, profesionist, care o să intre în detalii privind activitatea companiei. Directorul Moldovagaz este propus de Guvernul Republicii Moldova, dar se aprobă în consens cu compania rusească Gazprom”, a declarat şeful statului.

Totodată, Igor Dodon spune că are informaţii conform cărora de la Moldovagaz se „scoteau” ilegal milioane de lei de către guvernarea precedentă din ceea ce se consideră „rezerva internă a companiei”. „Eu voi încerca să obţin de la Gazprom o reducere a preţului livrat pentru Republica Moldova pentru următoarele patru-cinci luni, ceea ce va permite să nu fie majorate tarifele. Eu de acest subiect deja am început să mă ocup, dar pentru a şti ce reducere să cer, trebuie să ştiu ce rezerve interne există”, a afirmat preşedintele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: