Dodon: Transnistria are două opţiuni. Fie să devină parte a Ucrainei şi să nu aibă drepturi, fie să ocupe un loc demn în cadrul Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO president.gospmr.ru
FOTO president.gospmr.ru

Igor Dodon susţine că anul 2019-2020 va fi perioada când trebuie soluţionată problema transnistreană. Preşedintele se arată optimist că socialiştii vor reuşi victoria la parlamentarele următoare, după care se va realiza inclusiv şi reintregirea ţării prin formarea unei federaţii.

Şeful statului afirmă că, în pofida faptului că administraţia de la Tiraspol vorbeşte expres doar despre independenţa regiunii, excluzând din calcul şi alte variante posibile de soluţionare a conflictului, există doar două opţiuni pentru viitorul Transnistriei.

„Să nu se supere ei (cei din stânga Nistrului), dar Transnistria are două opţiuni: Fie intră în componenţa Ucrainei ca parte a regiunii Odesa, fără să aibă vreun drept, fără a fi autonomie pe care nimeni nu le o va da. Fie să ocupe un loc demn, dar eu deschis vorbesc despre federalizare cu păstrarea a ceea ce există acum, în cadrul unei Moldove integre”, a declarat Igor Dodon pentru AIF.ru

În alt context, Dodon a mai precizat că doar datorită lui nu are încă loc un război pe Nistru şi Moldova nu aderă la NATO: „Toate aceste încercări eu le-am blocat şi voi continua să le blochez”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite