Dodon: Terenul fostului Stadion Republican trebuie să rămână în proprietatea statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, precizează că legea cu privire la trecerea SIS în subordinea Parlamentului şi cea de abrogare a legii care autoriza vânzarea teritoriului Stadionului Republican au fost promulgate pe 4 decembrie, la o zi după ce au fost votate de Parlament, transmite IPN.

„Parlamentul poate să le remită la promulgare în aceeaşi zi sau nu mai târziu de 20 de zile. Pe data de 4 decembrie, eu am promulgat aceste legi. Este dreptul preşedintelui”, a spus Igor Dodon, în cadrul unei noi ediții a emisiunii online „Igor Dodon. Preşedintele răspunde”

Despre faptul că legile au fost suspendate de Curtea Constituţională,  Igor Dodon a remarcat că este dreptul Curţii. „Ce va fi mai departe? O sa aibă loc şedinţa Curţii Constituţionale şi vor lua decizia finală ce fac cu aceste legi. Le blochează? Dacă sunt argumente! Dar eu nu văd argumente şi ştiu că se munceşte, şi din partea Parlamentului, şi deputaţilor PSRM, la argumente suplimentare că totul este legal”, a menţionat Igor Dodon.

Preşedintele în exerciţiu consideră că legea care autoriza vânzarea teritoriului Stadionului Republican (către SUA) a fost promovată, în 2018, cu încălcări ale legislaţiei. „Acest teren trebuie să rămână în proprietatea statului Republica Moldova şi să fie utilizat pentru interesele cetăţenilor. Deputaţii socialişti au atacat legea din 2018, care a fost semnată de Candu, eu fiind suspendat din funcţie atunci”, a spus Igor Dodon, adăugând că, de mai multe ori, le-a propus partenerilor americani să aleagă alt teren.

Cu referire la proiectul de lege care prevede revenirea la vârsta de pensionare conform situaţiei din anul 2016 (57 de ani pentru femei şi 62 de ani pentru bărbaţi), înregistrat recent în Parlament de PSRM, Igor Dodon a spus că despre această iniţiativă socialiştii au vorbit tot timpul. „Daca legea va fi aprobată în Parlament şi eu voi avea posibilitatea s-o semnez, o voi semna”, a declarat Igor Dodon.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite