Dodon: Starea de urgenţă va fi anulată imediat ce Golovatiuc va fi învestit în funcţia de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că starea de urgenţă, instituită recent de Parlament, ar putea fi anulată în două situaţii: fie că vor fi vaccinaţi 300-350 mii de cetăţeni împotriva COVID-19, fie va fi învestit în funcţie Guvernul Golovatiuc.

În cadrul unei emisiuni la Primul în Moldova, Igor Dodon a afirmat că a fost nevoie de instituit stare de urgenţă pentru a oferi împuterniciri mai mari Guvernului, care fiind în demisie are atribuţii limitate. În acest context, Igor Dodon a subliniat că starea de urgenţă va fi anulată, odată ce Vladimir Golovatiuc va fi numit în funcţia de prim-ministru şi doar dacă Curtea Constituţională va permite acest lucru, prin faptul că nu va da aviz pentru dizolvarea Parlamentului, după adresarea preşedintelui Maia Sandu ca urmare a două tentative eşuate de învestire a unui Guvern.

De menţionat că mai mulţi deputaţi au criticat decizia privind instituirea stării de urgenţă, deoarece în acest fel Igor Dodon ar încerca să amâne alegerile parlamentare anticipate.

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi recunoaşte că instituirea stării de urgenţă pentru o perioadă de 60 de zile este nejustificată, iar propunerea termenului de 2 luni nu aparţine Guvernului. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite