Dodon spune că suspiciunile despre finanţarea PSRM din Rusia „vor fi excluse” după ce vor fi făcute „schimbări în Procuratură”

Dodon spune că suspiciunile despre finanţarea PSRM din Rusia „vor fi excluse” după ce vor fi făcute „schimbări în Procuratură”

FOTO presedinte.md

Igor Dodon a dat de înţeles miercuri, 19 iunie, după şedinţa Consiliului Republican al PSRM, că informaţia privind finanţarea ilegală a Socialiştilor, din banii Federaţiei Ruse, nu se va adeveri odată ce majoritatea parlamentară ACUM-PSRM va efectua anumite schimbări în Procuratura Generală.

„Partidul a declarat că nu vede nicio problemă în ceea ce ţine de verificarea partidului. Sunt ferm convins că nu este nicio încălcare şi nicio încălcare nu va fi depistată, pentru că nu poate un partid serios, care este cel mai puternic partid din Moldova, să facă nişte greşeli de începători politici. De aceea, toate suspiciunile şi speculaţiile, eu cred că odată ce vor fi schimbări şi în Procuratură şi în sistemul judiciar, ele vor fi excluse.

Amintim că majoritatea parlamentară de la Chişinău, formată din deputaţii PSRM şi cei din Blocul ACUM, a respins în şedinţa Legislativului de marţi, 18 iunie, iniţiativa fracţiunii PDM cu privire la crearea unei comisii de anchetă ce urma să elucideze faptul finanţării din Federaţia Rusă a Partidului Socialiştilor.

Iniţiativa democraţilor a venit în contextul apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări video, în care Igor Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc, în cadrul unor negocieri recente cu privire la formarea unei alianţe PDM-PSRM, că primeşte lunar din Federaţia Rusă câte 700.000 euro pentru întreţinerea Partidului Socialiştilor.

Igor Dodon a declarat că imaginile au fost trucate.

Procuratura Generală a anunţat că informaţiile apărute recent în presă, privind faptul că Partidul Socialiştilor ar fi fost finanţat din Federaţia Rusă, acţiune interzisă de legislaţie, „au servit temei pentru autosesizarea procurorilor şi iniţierea pe caz a unui proces penal”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: