Dodon spune că lipsa vizitelor sale la Bucureşti şi Kiev nu au afectat relaţiile cu vecinii: „Cred că avem relaţii foarte bune şi cu România, şi cu Ucraina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Klaus Iohannis

Preşedintele Igor Dodon a refuzat să spună care sunt motivele de ce în cei patru ani de mandat aşa şi nu a fost în vizită nici în Ucraina, nici în România. Pe de altă parte, şeful statului s-a lăudat că relaţiile cu ţările vecine sunt bune, accentuând că s-a văzut cu liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, iar cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, a discutat la telefon.

„Relaţiile bilaterale dintre state nu ţin doar de dialogul sau de vizitele oficiale la nivel de preşedinţi. Prim-ministrul Chicu a avut şi vizită oficială la Kiev. S-a întâlnit şi cu preşedintele Ucrainei şi cu prim-ministrul. S-a văzut şi cu prim-ministrul Ucrainei la un forum internaţional. Trebuie să recunoaştem că în aceşti patru ani nu au suferit relaţiile cu vecinii noştri, chiar dacă cineva încearcă să speculeze că, dacă nu au fost vizite oficiale, înseamnă că relaţiile sunt proaste. Nu, relaţiile sunt foarte bune”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Igor Dodon răspunde”.

Dodon s-a declarat deschis să aibă vizite oficiale atât în Ucraina, cât şi în România. „Deja mesaje din partea lor vin. N-o să spun la ce nivel, din partea cui, da rmesaje vin că şi-ar dori un dialog mai pronunţat, mai intensiv, imediat ce finalizăm această campanie electorală”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite