Dodon solicită revocarea ambasadorului Moldovei la Bucureşti: A cam uitat cărui stat serveşte! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon solicită revocarea ambasadorului Republcii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea. Motivele invocate de şeful statului se referă la „comentarii impertinente şi incompatibile cu statutul său de ambasador”, după ce Gribincea a declarat recent, într-o emisiune la Digi24, că şansele sunt mari ca Curtea Constituţională să anuleze decretul de retragere a cetăţeniei moldoveneşti lui Traian Băsescu.

„Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocaţi ai unor politicieni din ţara de reşedinţă şi au cam uitat cărui stat servesc. E şi mai grav cînd aceştia fac comentarii politice în raport cu autorităţile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbeşte fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat şi a conducerii acestuia. Anume în aşa mod pot fi etichetate declaraţiile ambasadorului moldovean la Bucureşti, care şi-a permis comentarii impertinente şi incompatibile cu statutul său de Ambasador. Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador şi înlocuirea lui cu o persoană care înţelege mai bine atît competenţele diplomatice, cît şi interesele statului Republica Moldova”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În cadrul emisiunii „24 de minute” de la Digi24, Mihai Gribincea a făcut mai multe afirmaţii care ar fi putut să-l supere pe şeful statului.

De exemplu, referindu-se la problema privind deschiderea Biroului NATO la Chişinău, diplomatul a declarat că „problema nu este de substanţă, este mai mult o problemă pentru cineva de percepţie sau este mai mult o speculaţie politică”. În plus, ambasadorul menţiona că nu vede o problemă în acest sens, asta în timp ce Igor Dodon s-a opus acestei idei, afirmând că Moldova este stat neutru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite