Dodon: Sistemul electoral mixt este cea mai mare garanţie că PSRM va fi la guvernare după alegerile din 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon îi contrazice pe cei care susţin că socialiştii ar fi acumulat mai multe mandate în cadrul sistemului electoral proporţional şi subliniază că anume sistemul mixt este cel care îi va aduce succesul la alegerile parlamentare din 2018.

Igor Dodon afirmă că, dacă ar fi rămas sistemul proporţional de votat, guvernarea ar fi creat câteva partide clonă, cu aceleaşi simboluri ca şi la PSRM, pentru a duce în eroare alegătorii: „Noi am mai avut chestia asta în 2014”.

„Sistemul mixt este cea mai mare garanţie că PSRM va fi la guvernare după alegeri. În cazul sistemului proporţional, PSRM-lui era să-i fie mai greu. Sistemul mixt o să ne permită să fim la guvernare”, a declarat preşedintele ţării miercuri, 18 ianuarie, la emisiunea „Important” de la TVC21.

Şeful statului a explicat de ce este contra desfăşurării unui referendum de anulare a sistemului electorat mixt, iniţiat de societatea civilă. Potrivit lui, dacă acest lucru s-ar întâmpla, atunci alegerile parlamentare vor fi amânate pentru anul 2019, pe motiv că legislaţia nu ar permite în acelaşi an şi referendum, şi alegeri parlamentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite